PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : سوال مسابقه شماره 1

فون براون
13-04-2006, 03:05
خوب همان طور كه قرار بود اولين سوال مسابقه هفتگي اي كلاب رو مطرح مي كنم :

در ابتدا بايد عرض كنم كه سوال اول رو ساده در نظر گرفتم تا محكي باشه براي ارزيابي سطح علمي كلاب و بعد از اون در صورت لزوم سوال ها رو بالاتر خواهيم برد.

البته ذكر اين نكته رو فراموش نكنيد كه من هم اطلاعاتم در حد همه دوستان است فقط چون رشته تحصيلي من هوافضا بوده و اين پشنهاد رو خودم كردم طراح اين سوالات هستم و گرنه من خودم هم در سطح يك كاربرم و نه بيشتر از اون اميدوارم كه دوستان جسارت من رو ببخشند .

و اما سوال هفته اول :

درشكل شماره 1 نمونه از موشكهاي بالستيك قاره پيما رو ملاحظه مي كنيد اعم از روسي و امريكايي

و در شكل شماره 2 يك سري موشك هاي برد كوتاه رو-- اگر به اشكال دقت كنيد متوجه مي شيد كه در قسمت سر موشكهاي كوتاه برد و ميان برد از دماغه هايي استفاده شده كه نوك انها كاملا تيز هستند و علت ان نيز كاملا واضح است چون هرچه دماغه جسم تيزتر و باريكتر باشد ، موج ضربه اي متصل به دماغه ضعيفتر و نيروي پساي موجي كمتر مي شود( مثال ديگه اون هواپيماهاي مافوق صوت) . و اين در مورد تمام اجسام پرنده مافوق صوت صدق مي كند و هر چه سرعت جسم بشتر باشد لزوم داشتن دماغه تيزتر ايجاد مي شود حال ان كه در شكل شماره 1 ميبينيد كه درموشك هاي بالستيك قاره پيما كه سرعتهاي انها در حالت ماكزيمم به 15-25 ماخ ميرسد از اين نوع دماغه ها استفاده نمي شود و به جاي ان از دماغه هاي سر پخ استفاده مي گردد .

سوال اينست كه علت استفاده از اين دماغه ها در موشكهاي بالستيك قاره پيما چيست ؟

اين سوال تنها يك پاسخ داره و اولين كسي كه به اون به طور كامل جواب بده ( يعني توضيح جامعي از علت اون داشته باشه ) برنده دور اول اين مسابقه خواهد بود.

خواهش مي كنم اگر توضيح كامل رو نمي دونيد پاسخ نديد در ضمن همان طور كه در پشنهاد مطرح كردم مديران عزيز حق شركت در اين مسابقه رو ندارند .

شكل شماره 1 (موشكهاي بالستيك قاره پيما)

http://usera.imagecave.com/von_bruan/newlvs3.jpg

شكل شماره 2 (موشكهاي بالستيك برد كوتاه )

http://usera.imagecave.com/von_bruan/compsrbm-2k.jpg

Persian Gulf
13-04-2006, 03:38
Harcheh nokeh moshka tiz tar basheh garmayeh bishtari dar nokeh damagheh ijad mishavadb va chon moshakhayeh balestik masafathayeh ziadi ro tey mikonand in hararteh ziad mitavanad baeseh khatar dar beyneh masir shavad!!!

sar pokh baes mishavad keh baleshi az hava dar joloyeh moshakh ijad shavad va az ta hodoodi in garma ro kahesh midahad!!!

hamchenin harcheh nok tiztar basheh shock waveh ijad shodeh bishtar beh damagheh nazdik misheh va dar dameghehayeh tiz in shock eave beh damagheh michasbeh keh baeseh garmayeh shadid mishavad!!!! :?:

beh hamin ellat hast keh nokeh shuttle ha ham tiz nist va gerd ast!!!

cybersaber
13-04-2006, 08:01
با توجه به اینکه این موشک های قاره پیما در بخشی از مسیر خود به سمت هدف از جو زمین خارج می شوند ، هنگام ورود به داخل جو به سرعت های زیر مد اری 20000 تا 22000 فوت بر ثانیه دست می یابند.

در چنین سرعت های بالایی گرمایش آیرودینامیکی برای پرنده بازگشتی به جو بسیار شدید خواهد بود

طرح های اولیه برای چنین موشک های قاره پیما نمونه های با نوک تیز و بدنه بلند و باریک بود

و تلاش های اولیه برای کاهش گرمایش آیرودینامیکی بر روی یکنواخت کردن جریان لایه مرزی بر روی سطح موشک متمرکز شد.

اما این موشک ها پیش از برخورد با سطح زمین به طور کامل می سوختند

در سال 1951 یکی از مهمترین پیشرفت های مهندسی به توسط H.Julian Allen در NACA برداشته شد. ایشان طرحی مبنی بر استفاده از Blunt reentry body را ارایه دادند. از این طرح در نمونه های اولیه موشک اطلس استفاده شد .

دلیل استفاده از طرح بدنه BLUNT بسیار جالب

است:

نمونه های نوک تیز ، موج ضربه ای کوچکی ایجاد می کنند. این موج ضربه ای موجب گرم شدن هوای اطراف بدنه می شود،از طرف دیگر بدنه به واسطه تبادل گرما با تلفات اصطحکاکی شدید لایه مرزی با بدنه ، گرم می شود

راهکار پیشنهادی کاهش این تبادل گرما به بدنه ، به واسطه استفاده از blunt body بود .

در این حالت موج ضربه ای ایجاد شده در نوک موشک قوی تر بوده و در نتیجه بخش عمده ای از گرمایش آیرودینامیکی به هوای اطراف بدنه و بخش کمتری از آن به بدنه موشک انتقال می یافت.

http://usera.imagecave.com/cyber/300px-Blunt_body_reentry_shapes.jpg

در سال 1955 allen برای این طرح خود جایزه sylvanus albert reed را از موسسه علوم هوانوردی (AIAAفعلی) دریافت نمود.

منبع: کتاب Fundamental of Aerodynamics نوشته Anderson

دوستان در صورت تمایل می توانند از لینک زیر هم استفاده کنند:

http://www.nationmaster.com/encyclopedia/Reentry

cybersaber
13-04-2006, 14:45
فون براون عزیز

کافی بود یا باز هم باید توضیح بدم؟!!! :-?

mohammad razzaghi
13-04-2006, 15:45
lمن فکر میکنم سر پخ در سرعت بالا باعث فاصله گرفتن هوا از بدنه موشک میشه یهنی حجم هوا در اطراف موشک کم میشه. در نتیجه اصطکاک بین بدنه و هوا بسیار کمتر میشه، البته درسته که نیروی بسیار زیادی به نوک موشک وارد میشه اما تحمل آن با توجه به بدنه بسیار وسیع در موشک قاره پیما، بهتر از تحمل اصطکاک بین هوا و تمام سطح بدنه خواهد بود.

یعنی من فکر نوک موشک بستگی به سرعت موشک و وسعت سطح خارجی اون داره.

سوپرايگل
13-04-2006, 16:56
از سر تخت در اژدرها هم براي كاهش مقامت آب استفاده ميشه.

cybersaber
14-04-2006, 17:31
فون براون عزیز

کجایی داداش؟!

cybersaber
14-04-2006, 17:32
نکنه برگشتی به پایگاه زیرزمینی!

بیا دو تا تاپیک توپ بزار ما استفاده کنیم! :)

حميد رضا
14-04-2006, 20:22
cybersaber :-?

جالب بود

فون براون
15-04-2006, 19:22
Persian gulf,

Harcheh nokeh moshka tiz tar basheh garmayeh bishtari dar nokeh damagheh ijad mishavadb va chon moshakhayeh balestik masafathayeh ziadi ro tey mikonand in hararteh ziad mitavanad baeseh khatar dar beyneh masir shavad!!!

sar pokh baes mishavad keh baleshi az hava dar joloyeh moshakh ijad shavad va az ta hodoodi in garma ro kahesh midahad!!!

hamchenin harcheh nok tiztar basheh shock waveh ijad shodeh bishtar beh damagheh nazdik misheh va dar dameghehayeh tiz in shock eave beh damagheh michasbeh keh baeseh garmayeh shadid mishavad!!!!

beh hamin ellat hast keh nokeh shuttle ha ham tiz nist va gerd ast!!!

در ابتدا لطف كنيد فارسي بنوسيد دوما نه متاسفم كامل نيست .

cybersaber,

به شما هم تيريك ميگم كاملا درست و جامع توضيح داديد دوست من و شما برنده دور اول هستيد

خواهش مي كنم اين توري جواب بدين ذكر منبع از طرف دوستان مهم نيست ولي به اين زيبايي جواب دادن نشانه تسلط شماست

فون براون
15-04-2006, 19:42
جالب اينكه ايشون از همون مرجع استفاده كردن كه من هم همون رو براي پاسخ گويي انتخاب كردم .

كتاب ايروديناميك جان.دي . اندرسون در ود بخش مقدمه اي برايروديناميك كه مخصوص كليه افراد است و ايروديناميك كه مخصوص مهندسين است نگاشته شده كه هردو كتاب در ايران و به زبان فارسي موجود است

بخش دوم در صفحه 11 اين فرايند كا ملا توضيح داده شده كه البته دوستمون به اون اشاره كردن و بازهم جاي تشكر داره

از هفته اينده هر هفته سعي مي شه كه سوالات مشكل تر و بار علمي انها نيز بيشتر بشه به هر حال برنده هفته اول دوست عزيز ما cybersaber, هستند كه باز هم به ايشون تبريك مي گم. =D> @};-

cybersaber
16-04-2006, 17:00
BULL'S EYE

ورنر فون براون عزیز

ممنون!

من یه خواهشی هم از شما دارم

اون هم اینه که در یه زمان معین که به اطلاع همه دوستان می رسه

سوال ها رو مطرح کنید

با تشکر

فون براون
16-04-2006, 19:00
هر بنجشنبه من سولات رو مطرح مي كنم

در ضمن تصميم ديگه هم اينست كه هركسي كه 10 سوال رو جواب درست داد از اون پس ايشون طراح سوالات خواهد بود فكر مي كنم اينطوري 1 بعدي هم نمشه ديگه

cybersaber
16-04-2006, 19:15
بسیار خوب

پنجشنبه ها

چه ساعتی؟

وحيد جان
16-04-2006, 19:55
آقاي Persian gulf چرا فارسي تايپ نمي كني؟